Telefonda İngilizce

Başlık: Telefonda İngilizce | Öğren | Hızlı |

Anahtar kelimeler: Telefonda İngilizce, Telefonda İngilizce öğren, Telefonda İngilizce öğrenmek, Telefonda hızlı İngilizce, Telefonda hızlı İngilizce öğrenmek

Tanım: Telefonda İngilizce becerinizi geliştirmek istiyorsanız bir eğitimciden yardım almanız daha net sonuçlar kazanmanızı sağlayacaktır.

 

Telefonda İngilizce konuşmak çoğu insan için sıkıntılı ve zor bir süreç. Bunun nedenlerini pratik konuşma hakkında becerinin azlığı ve böyle durumlarda çekinme olarak nitelendirebiliriz. Bu durumdan kurtulmak için bir uzmandan yardım alabilir, bunun öncesinde bazı pratik kavramları evinizde öğrenmeye başlayabilirsiniz. İş hayatında gerekli olabilen konuşma tekniklerini, kalıplarını ezberleyebilir, daha sonra sesli çalışmalar yaparak bir konuşma esnasında rahatça telaffuz edebilirsiniz.              

Çoğu çalışan çekindiği hatta zorlandığı için diyelim müşterileriyle sadece e-mail yoluyla haberleşerek telefonda İngilizce konuşmuyor. Bunun tek çözümü ise İngilizce pratiği yapmak ve kendinize olan güveninizi arttırmaktır. İşe insanların kullandığı bazı temel kalıpları öğrenerek başlamak ve bunun üzerinde çalışmak size oldukça katkı sağlayacaktır. Yüz yüze konuşmak her zaman daha kolaydır. O nedenle telefonda konuşurken ağzınızdan çıkan kelimeler anlaşılır yani tane tane olmalıdır. Yavaş konuşmanızda fayda var. Konuşmanız başlamadan önce nelerden bahsedeceğinizi bir kâğıda yazabilir daha sonra bunu sesli olarak tekrarlayabilirsiniz. Böylelikle o esnada daha pratik ve rahat olma ihtimaliniz yüksektir. Görüşme yaparken uzun cümleler kurmamaya dikkat edin ve konuştuklarınızın anlaşıldığından emin olun. Aynı şekilde siz de karşı tarafı doğru derecede anladığınızdan emin olmalısınız çünkü yanlışlıkla bir talebe onay verebilir ve ileride sıkıntı yaratacak bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz.      

Telefonda İngilizce becerinizi geliştirmek istiyorsanız bir eğitimciden yardım almanız daha net sonuçlar kazanmanızı sağlayacaktır. Bununla birlikte yabancı olan bir eğitmen, bu konuda alacağınız bilgi ve edineceğiniz tecrübe için size daha fazla yardımcı olacaktır. Konuşma dersleri almak pratikliğinizi arttıracak ve zamanla sizin için sıkıntı olan bu durum çalışma hayatının gereklerinden, günlük hayatın gereklerinden biri olarak normal bir durum haline gelecektir. Günlük konuşma kalıpları ile telefonda konuşma kalıpları arasında ince bir fark vardır. Bu nedenle telefonda konuşmada her zaman daha kibar olmaya dikkat edin. Özellikle telefon numaralarını söyleme tekniği hakkında pratik yapın; İngilizce’de telefon numaraları ülkemizde okunduğu şeklinde olmadığı için bu duruma alışmanız zaman alabilir. Örneğin 264 kodu ülkemizde iki yüz altmış dört olarak okunurken İngilizcede two six four olarak okunur. 00 çift sıfır ise double-oh diye söylenir.